40km/h

Igår tränade jag för tredje dagen i rad, och hundarna sprang absolut bäst igår, 40km/h var maxhastigheten och genomsnittshastigheten var ungefär 29km/h på 13 km. (såhär vill man att de går på tävling också!) Det blev även två km för valparna i spannet, de är duktiga även fast det bara var andra gången de sprang i ett spann. Arras och Arrok är nu ungefär sex månader. 

Jag och Dante har mätt alla hundar i manken också! Det är roligt att se hur stora hundarna är i centimeter, speciellt på valpar och unghundar!! Vi gjorde en egen mätsticka i trä som faktiskt blev riktigt lyckad.

Här är mätstickan, enkel men den fungerar riktigt bra! Från 20 cm till 70 mäter den, tog ca 25 minuter att göra.


Liten detalj, läderrem som stopp längst ner, klossen man mäter med sitter dock så pass tajt att den stannar där man sätter den!

Nästa helg ska jag väga hundarna (dom jag hinner) och packa inför tävlingen i Östersund. Allt ska med, men viktigast är nog hundarna och släden! De som ska gå är: Aila och Hasta i led, Nanki och Harrok bak och som reserv har jag två unghundar Gebrie och Gedtie. Det är masstart på Östersunds-arenan under skidskytte världscupen, den 30 november kl 18.15 är det planerat för start! Tävlingen heter ”Young Stars”, och man måste vara under 22 år för att få tävla!  

Hundarna i Holmsund, Dart har fått vara på en liten utflykt till en kompis här ute i Holmsund i helgen, Susanne som har två stycken väldigt fina och trevliga draghundar. Dart fick en liten skön dusch och fick sova inne på nätterna, enligt Susanne så skötte han sig mycket bra, trivdes och sprang fort! Idag har Taiga och Hasta fått 1.5 kg fisk-kött som idag bestod av sorten Sik! Dom va riktigt nöjda!