Om oss

Biekke’s Kennel startade 1994 av Maja Ramström, som köpte sin första siberian husky och blivande urmoder till kenneln, Ad Libs Lira Biekke, i början av 90-talet. Biekke var en fantastisk hund på många vis, en självständig och stark tik som var med på många fjällturer i allt från Sarek till Norge. Hon gick ospårat framför pulkan och drog packningen medan Maja åkte skidor. Tillsammans tog de sig an fjällen och lärde sig mycket tillsammans. Biekke fick en valpkull på sju valpar -94 och det var starten på en lång kennelhistoria. Biekke betyder vind på samiska och det passar ju bra som namn till en siberian husky kennel, då rasen är snabb, stark, och tålig, men också outtröttlig – precis som vinden.

Biekke, vårvintern -94 på fjälltur med pulka.

I kenneln ingår även tvåbenta, nämligen; Maja, som startade kenneln och som trivs bäst på utmanade fjällturer och i naturen, Mats, som inte räds någon utmaning trivs både på snabba spår och på fjället, även syskonen Dalia, Emil och Filip ingår i kenneln och har vuxit upp tillsammans med hundarna. Dalia har tävlat för svenska landslaget både på barmark och snö under tio års tid, men nu tagit en paus i tävlandet. Emil har en egen Biekke-hund som han äventyrar med och Filip är för närvarande och studerar musik på annat håll i landet. 

Just nu består kenneln av arton hundar, både unga, gamla och de som är mitt i livet. Att ha hundar i olika åldrar bidrar till att kenneln blir en helhet. De gamla lär de unga, de unga lär de gamla och de som är mitt i livet får alla delar. För att kunna ha hundar i alla åldrar har vi valpkullar årligen, där vi behåller någon eller några valpar. Föräldrarna väljs ut med omsorg, för att valparna ska få bra förutsättningar till att bli gedigna draghundar.

Om ni vill veta mer om varje hund, gå in på kennel-sidan.

Hemkomna efter lite träning.