Xenko

Här är en av valparna efter Cira, Biekke’s Xenko. Han är lite försiktig men har nu fått vara ute och träna på att gå i vatten och miljöträna på andra ställen. Han har träffat kor och hästar, fått åka bil och vara inomhus. Valpen är lätt att lära, harmonisk och tillgiven. 

Han är till salu och letar ett aktivt hem från och med första veckan i oktober. 

Lära sig att gå i vatten och bli blöt om tassarna

Sitta på rumpan är inga problem

Träna på att komma

”Har du nån hundgodis?”

 

Föräldrarna till den här lilla krabaten är Working husky Cira SE54044/2014 och Biekke’s Gaske SE53457/2011. 

https://www.blocket.se/jamtland/Siberian_husky_valpar_81114569.htm?ca=3&w=1&last=1

Biekke’s Madja (SE13506/2014) finns till salu

Madja njuter av solen med lite ben att tugga på!

En fyraårig tik som är vår valp men har levt som en halv sällskapshund/halv draghund finns nu till salu. Madjas historia är ljust och lite tragisk också. Hon hade en mycket bra uppväxt och en kärleksfull ägare som dock har omkommit. Efter att vi fick veta det köpte vi tillbaka henne. Nu efter några månader hos oss kan vi konstatera att Madja är en fantastisk lugn och stabil hund. Hon verkar dock inte vara road av riktig draghundsarbete och därför passar hon bättre hos någon som har drag som hobby eller söker en aktiv sällskapshund.

Madja som valp

 

Välkommen att hälsa på oss i Strömsund och besöka Madja!

SM runt hörnet

Nu är det mindre än två veckor kvar till SM-starten går! Jag och Gebrie ska göra vårt bästa för att försvara titeln i DSW1C! Sista anmälningsdagen har passerat och vi har fått 7 konkurrenter i våran klass, så många har det aldrig varit förut. Kul att så många har valt att köra kickbike med en hund! 

Barmarks SM i Falun 20-22/10 2017

Träningen rullar på och har gett resultat i både muskelstyrka, uthållighet och explosivitet! Här om dagen när jag och Gebrie var ute och tränade med kicken så mötte vi två hästar. Gebrie skötte sig perfekt! Första gången vi mötte dem så drog jag in linan och vi gick förbi, andra gången så kom vi ikapp dem bakifrån och bara körde om utan att han reagerade det minsta. Det var en av de bästa träningspassen i höst!

”Springa och dra är det bästa som finns!”

Jag och min lillebror har tränat tillsammans med Gebrie och Arras!

Jag var, tillsammans med Gebrie och Sabaton på en riktig träningshelg i Strömsund hos mamma och Biekke’s kennel för någon vecka sedan. Vi tränade 4 gånger på två dagar med hundarna (inte alla hundar på alla pass). Det gick bra och var roligt med så många pass! Vi körde tre pass med kickbike och ett med storspann. Gebrie sprang tre gånger, först 7 km på lördagsmorgonen, sen 6,2 km på eftermiddagen och 7 km på söndagen. 

Träning med storspann

Biekkes kennel

Sabaton har fått en del miljöträning som att sitta på stake-out, följa med och grilla, komma in och så vidare! Det märks att han behöver det, trots att han är lite halvgalen av sig så är vissa saker lite läskiga eller svåra. Nu på torsdag ska han kastreras (tur att han inte vet om det)! 

Sabaton får vara med å grilla

Törstig?

Vi beger oss mot Falun och SM på torsdag den 19 oktober och det blir jag, Emil, Gebrie och Sabaton som följer med! Vi kommer på STF vandrarhem bara 5 km från tävlingsplatsen. Jag kommer starta på lördagen och söndagen. Sabaton kommer följa med för miljöträning. Hoppas att vi ses där!