Young Stars 30/11 2012

Fredag den 30/11 klockan 19.01 gick första start på Östersund stadion. Det var Elin Björk som hade första start. Jag startade som femma i klassen som första spannet med Siberian Huskies. Det var nästan perfekt väder, klart och minus 8 grader, tyvärr lite blåst så det kändes kallare. Vi körde i samlad trupp mot tävlingsplatsen och hade förarmöte i gamla vallaboden, det var allt som allt tjugo startande inklusive de nordiska förarna. Jag fick tiden 11.27 och kom fyra i klassen av sex förare men först av Siberian förarna, på första plats kom Elin Björk som körde som ett spjut! Hon körde på 9.10. Den roliga och tekniskt svåra banan var 4.5 km lång. Det var uppför, utför och kurvor, en bana gjord för eliten i skidor. 

Ordföranden för skidskyttetävlingen var nöjd med våran insats och vill satsa på en fortsättning med oss i programmet. Nästa gång blir troligtvis i mars 2014 och då ska de försöka få in oss bättre i programmet! Detta är otroligt bra för våran sport!!! 

Här kommer jag i mål!

 

Dante fick en kanonbild på Harrok i full fart!

 

I Strömsund är det fortfarande höstträning som gäller, har dock kommit lite snö där med och ska komma mycket nu till helgen. Så här såg det ut från helgens träning, -12 grader och mulet.

Brudparet Hälla och Muchett vill fortsätta sin färd..

 

Äntligen kom snön till Holmsund! Det blev slädpremiär i måndags, -12.5 grader strålande sol över en klar himmel, snötyngda träd…alltså inget att klaga på längre, det blev en 16 kilometers tur på skoterleden och över golfklubbens område på lunchen och en 5 kilometers runda på eftermiddagen med samma hundar. Det ska komma mer snö nu på slutet av veckan.

Den här tog Dante när han va ute på slädpremiären, med Taiga och Harrok. Mysigt värre!