Första snön!

Snö på lovet! Vi for till Månsberg under höstlovet, med alla hundar. När vi packat färdigt det mesta, byggt klart hönshuset och ätit middag så börjar det Tok-Snöa!! Det kom inte jätte lägligt nu när vi skulle köra tio mil med släp men men, man ska aldrig klaga när det vankas slädföre!

Muchett i spannet, taggad som sjutton!! En riktig arbetsmaskin.

Det va kallt i huset när vi kom fram ca 3 minusgrader och de va precis så att vattnet i kranarna inte fryst! Vi eldade på ett tag, satte igång elementen och på morgonen när vi vaknade var det varmt och skönt! Valparna fick komma in en stund och gotta sig i värmen på köksgolvet Arrok och Arras som nu är sex månader gamla. Hundarna fick springa sex dagar i rad kortaste sträckan var 8 km och längsta 17 km, dom sprang bäst de tre sista dagarna! Muchett har kommit in i flocken superbra och har sexåriga tiken Hälla som flickvän!

Arrok och Arras inne i köket!

Jag har lagt halm hos hundarna i helgen, åhh, så glada de blev. De snurrade runt i halmen och verkade jättelyckliga! Här är en bild på Aila när hon som en primadonna satt sig på den största halmhögen i hela bädden!

Aila vart såå nöjd, hon bäddade och gick och la sig direkt!

Hundarna i Holmsund, Taiga och Hasta är kvar men Gebrie har fått åka till Strömsund och istället har fågelhunden Dart kommit till Umeå för att hälsa på. Han är till salu till rätt hem! Är ni intresserade så kan ni kommentera eller ringa för mer info! Ingen snö här men det är inte mycket man kan göra..

Vi hittade några gamla bilder, bland annat på tre av våra bästa unghundar, Hilla, Hasta och Harrok. Bilderna var på de som 8-10 veckors valpar! Dessa tre syskon efter vår avelstik Hera, har blivit så otroligt trevliga och duktiga draghundar, de kan alla gå i led och har gjort det på tävling, de är dessutom så mysiga hundar att man kan smälta för dom…

Hasta, Hilla och Harrok!

 

Hilla i vintras.

Hilla är tyvärr såld nu, hon trivdes inte med sin syster och va lite nervös när hon va med de andra hundarna i rastgården. Mysigare hund är nog svårt att hitta, Hon jobbar bra och går i led utan problem! Hon är nu hos Niklas Blom i Åre med 5 andra hundar från kenneln.

Harrok i Våras

Harrok, en sann vän i alla väder, blir glad för ingenting och är nog den snabbaste hunden hos oss nu! Han är en enkel hund som vi aldrig kan vara utan på tävlingarna. Han trivs överallt, i hundgården, i boxen, inne men framförallt i selen!

Hasta, vår säkraste unghund i led, kan gå ensam i led med och jobba som en dåre, hon är den tuffaste av dessa tre, hon är trygg i sig själv och ger aldrig upp, har hon ett mål som hon ska till så ger hon järnet tills man är framme! 

Hasta i somras

//Dalia