Tävling närmar sig!

Nu närmar sig första tävlingen inför säsongen, den går i Östersund i samband med skidskytte-världskuppen. Det blir en liten tävling för att visa upp sporten, vi kör masstart, alla raser tillsammans och bara 5 km. Det kommer vara släde 4-spann på konstsnö på Östersunds stadion. Det är verkligen jättebra för sporten att få synas lite, särskilt i samband med en så stor tävling, som innebär både mycke publik och media. Det blir som en liten uppvärmning inför resten av säsongen. 

Hundträningen flyter på, nu ha vi kommit upp i 12 km/träningspass. Hundarna går riktigt bra så vi tänkte öka ytterligare till 14 km om någon vecka. Nästa vecka är det höstlov, då ska vi vara i Månsberg i stugan. Det blir då hård-träning för hundarna. Dessutom ska vi laga lite på hundgården där som är 16 år gammal. Det behöver rustas upp lite inför vintern och all snö. 

Höstträning i Månsberg!

Vi har en hund på prov på kenneln, Kesch bror, Kaise husky’s Muchetta. Han har varit med på träningen några gånger och har fått en ny kompis och kärleks-kamrat, Hälla. Han går väldigt bra ihop med tikarna, hanhundarna tar det lite längre tid med men inga problem. Han älskar att bli ompysslad och är inte alls lika försiktig när det gäller människor längre. 

Nya hunden Muchett.

I Holmsund så har vi fått en träningskompis som vi kör med. Hon har blandrashundar och känner till Holmsunds alla spår! Det är roligt när hundarna växeldrar och man får upp tempot och motivationen ytterligare lite grann, här är vi också uppe i 10 – 15 km/träningspass. 

Vi har också hunnit skaffa oss en kickbike! Den är jätterolig att köra med, det kommer nog att tävlas lite barmark nästa år tror jag! Både eget körkort och egen kickbike då, den går lätt och bra, väldigt bra för att träna fart, kommandon och sparkar!

//Dalia