Svenska Mästare för tredje året i rad!

Återigen stod och Gebrie på startlinjen på Barmarks-SM i klassen DSW 1 C (Kickbike, 1 hund, dam, C-klass). Årets Barmarks-SM gick i Nybro 17-18 oktober. Vi samåkte med Jessica och Thomas som är gamla valpköpare sen de köpte Gebries bror Guorbba eller Jumjum som han nu heter. Vi bestämde för att påbörja den 110 mil långa resan ner redan på onsdagseftermiddagen. Torsdag kring lunch var vi framme i Nybro, eller närmare bestämt Svartbäckmåla som är en idrottsanläggning utanför Nybro. 

På campingen på tävlingsplatsen

På campingen på tävlingsplatsen

En liten släktträff blev det också! Biekke's Gebire, Guorbba, Gijma och Arrok!

En liten släktträff blev det också! Biekke’s Gebire, Guorbba, Gijma och Arrok!

Eftersom vi åkte husbuss ner så bodde vi på campingen på tävlingsområdet. Det är praktiskt och skönt att vara på direkt på plats. På fredagen var det fordonsbesiktining, vaccinationskontroll, kontroll av banan och på kvällen invigdes årets SM på en festlig invigningsceremoni.  

Invigning med ljus, nationalsång och tal

Invigning med ljus, nationalsång och tal

På lördagen kl. 14.28 startade jag och Gebrie med bara ett mål; att vara snabbast i min klass och bland herrarna runt banan. Jag körde om redan efter halva sträckan som totalt var på 5,6 km. Efter lite mer än halva banan var det en såkallad publikkurva som blev ökänd och fruktad allt eftersom dagen gick. Det var en 180 graders högerkurva med sand som underlag och bakom nätet var det massa publik.

Publikkurvan

Publikkurvan

I den här kurvan fokuserade jag på att Gebrie skulle gå rätt (alltså svänga tillräckligt mycket åt höger och inte springa in i nätet som många tidigare ekipage hade haft problem med), och tänkte inte alls på vad jag gjorde. Detta resulterade i att jag svängde för tvärt och framdäcket trängde ner i sanden och jag vurpade. Jag var snabbt uppe igen och tänkte inte så mycket mer på det. 

Såret som jag troligtvis fick när jag ramlade på kicken i publikkurvan.

Såret som jag troligtvis fick när jag ramlade på kicken i publikkurvan.

Efter några timmar på akuten blev det 3 stygn.

Efter några timmar på akuten blev det 3 stygn.

Vi hade kört snabbast i både min klass och bland herrarna; i min klass ledde jag med drygt en minut och jag ledde över herrarna med 4 sekunder! När jag tog hand om Gebrie efter målgång så såg jag plötsligt att jag har ett sår i benet och tänker att jag måste desinficera det så fort som möjligt och frågar om Jessica har någon desinfektion med sig. Det var ganska stort och djupt så efter samråd med kunnigt folk så for jag in på akuten i Kalmar och fick det sytt med 3 stygn.

På mållinjen

På mållinjen

Jag startade självklart dag två trots stygnet på benet och starttiden var kl. 13.12.30. Vi tog oss runt på tiden 14 minuter och 30 sekunder utan att vurpa i kurvan igen och jag är mycket nöjd över vår insats. Vi tog hem guldet med en marginal på 2 minuter och 8 sekunder!! Vi vann dessutom över herrarna med 6 sekunder!! Därmed är jag svensk mästare för tredje året i rad i samma klass med samma hund, Gebrie!

Högst upp på pallen!

Högst upp på pallen!

En video från dag  2!

Ett stort TACK till Jessica och Thomas som orkade dras med mig och Gebrie en hel helg!

Tack till Nybro Draghundsklubb för ett bra arrangemang med bra banor och bra liverapportering av resultat!