Öbacka Barmark 2015

Årets första barmarkstävling för mig gick i Härnösand i helgen på Öbacka barmark. Eftersom att det inte fanns någon anmäld i min egentliga klass (DWS1 C) så blev det tvåspann kickbike istället med Gebrie och hans mamma, tanten Aila som är 9,5 år. Jag har aldrig kört banan i Härnösand så det var ganska nervöst innan start.

Förberedelser inför start

Förberedelser inför start

Det var en ganska teknisk och tuff bana men samtidigt väldigt rolig eftersom att det  hände något hela tiden. Det gällde alltså att ha tungan rätt i mun i alla backar och kurvor. Dessutom möts man flera gånger ute på banan då det bara är nät som är emellan. Det är svårt att avgöra om man ligger nära eller inte när man hela tiden ser andra i samma klass på banan.

Taggade inför start

Taggade inför start

Jag hade som tur var hjälp i starten av familjen Holst vilket jag är väldigt glad över! Första dagen höll jag tillbaka lite i backarna och tog ut mig innan den sista backen..men dag två lyckades jag bättre och vågade släppa på i alla backar och kurvor och orkade springa i alla backar också.

Foto: Lasse Näsström

Foto: Lasse Näsström

Första dagen startade jag föst och körde på  10.31 på  4,1 km som det räckte till en tredje plats. Andra dagen hade jag någon att jaga och jag körde 22 sekunder snabbare vilket jag är väldigt nöjd med! Jag behöll tredje platsen och är nöjd och stolt över både mig och hundarna, framförallt Aila som orkade hela banan runt trots sin ålder.

Detta var en av  Ailas sista tävlingar, hon har gjort det bra!

Detta var en av Ailas sista tävlingar, hon har gjort det bra!

Resultat!

Resultat!

Prick en månad kvar till SM i Nybro! Nu kommer det bli hårdträning ett tag framöver, backträning, styrketräning och fartträning för både mig och hundarna. Allt räknas! Nu hoppas jag bara på fler anmälda i min klass och sen är jag och Gebrie redo!