Vintersäsongen

Om man tittar på vintersäsongen som vi har framför oss så är det en hel del tävlingar både i Sverige och utomlands som är intressanta. Det är både Jag och Mamma som kommer att tävla och medan mamma vill köra lite längre (medeldistans) så vill jag köra sprint. Därför blir det en variation på vilka tävlingar vi har tänkt att köra och satsa på.

Min lillebror kanske också kör någon tävling, vem vet?

Namik och Filip!

Namik och Filip!

Amundsen race är SM i långdistans och mamma är väldigt sugen på att köra den. Starten går i Strömsund vilket gör det till en tävling på hemmaplan. Det är en medeldistanstävling med tre checkpoints. Man kan läsa mer om tävlingen på deras hemsida, http://www.amundsenrace.com/

Jag har många tävlingar att välja mellan och lätt är det inte. Det är både WSA VM (renrasigt, Siberian husky) och IFSS EM (Kommer isf köra Nordic Breed), det här året och jag är sugen på att köra båda. Svenska draghundssportförbundet skickar en trupp till EM i Rautavaara, Finland men inte till VM i Kandesteg, Schweiz. Detta är på grund av att Svenska draghundsportsförbundet har bestämt sig för att bara satsa på IFSS tävlingar. 

Detta gör mitt val svårt, ska jag åka på VM eller EM eller båda? Det hela handlar ju såklart också om pengar så frågan kanske är: Har jag råd och ork att åka på två utomlandsresor på en vinter??

Förutom de två stora tävlingarna så finns det flera uttagningstävlingar till EM och andra tävlingar. Bland annat SM 4-spann masstart i Umeå den 16/1 som jag har tänkt att köra. Här är de sprint-tävlingar som jag har funderingar på att åka på, (det kommer nog inte bli alla)..

  • Hamar hundkörarfestival, Norge 5-6/1 – 2014 (Uttagningstävling)
  • SM Masstart, Umeå 16/1 – 2014 (Uttagningstävling) – SM – VECKAN
  • Polarhundsmästerskapet, Orsa 1-2/2 – 2014 (Uttagningstävling)
  • SOC, Hamar, Norge, 7-9/2 – 2014
  • VM, Schweiz, 14-16/2 – 2014
  • SM, Kiruna 21-23/2 – 2014 (Huvud uttagningstävling)
  • EM, Finland, 7-9/3 – 2014
SM i Falun på SM-veckan förra året!

SM i Falun på SM-veckan förra året!

Nu i helgen väntar ”Young stars” i Östersund på konstsnö och arena! Det ska bli kul att köra släde igen!! ;)