KM i Lillholmsjö

2-3 Mars gick KM i Lillholmsjö, Maja och Filip skulle starta i 8-spann respektive 2-spanns klassen! Dag ett var det Lite blåsigt och snöade ordentligt, men medeldistansarna och barnen startade iväg, sedan blev det för mycket nederbörd, spåren snöade igen och det började blåsa ordentligt. Tävlingsledningen fattade beslutet att tävlingen skulle avbrytas för dagen. 

Men Filips klass hann köra innan vädret blev sämre. Det gick bra för honom och han körde på en fjärde plats. Han hade hundarna Namik och Hasta och det var sex stycken startande i den klassen vilket är väldigt glädjande!! Kul att det är lite barn som kör också!

Dag två var det betydligt bättre, det var soligt, och hårda fina spår! Jag och Dante agerade funktionärer under tävlingen vilket kändes kul som omväxling från att själv delta! Dock så är det nog inget för mig, jag trivs bättre i tävlingsspåren! Maja och Filip startade ut med bra fart och Filip lyckades plocka hem en Bronsplacering totalt, efter två dagars körning!! Han körde riktigt bra och Namik och Hasta som sprang som galningar!

Filip på prisutdelningen, stolt Bronsmedaljör!

Filip på prisutdelningen, stolt Bronsmedaljör!

Maja Körde riktigt bra och hundarna sprang bra men fick trassel med ett medeldistansspann så att linorna korsades vilket tog tid att ankra fast och fixa lös allting, hundarna skötte sig väldigt bra i båda spannen, inget gruff eller nått sådant.. Hon hamnade på en 5:e plats med ca 4 minuter upp till pallen! Och det var nog till våran nackdel att det bara vart en dags tävling istället för två, eftersom att vi har tränat för flerdagarstävlingar och hundarna brukar springa bäst sista dagen.  Vi gratulerar Jenki Lindgren till Sitt välförtjänta Guld, bra kört! Jag skulle även vilja gratta Maja Antoniunsson, hon körde 4spann Junior och körde snabbare än alla andra 4spann i seniorklassen, riktigt bra gjort!! 

Vi var dessutom på årsmötet för både SPHK NN och Rasklubben Siberian husky, där det diskuterades livligt! och rekordhögt deltagande på för rasklubben!! Kul!

Det var mycket trevligt och roligt att träffa alla draghundsvänner!

Tack till arrangörerna/tävlingsledningen och funktionärerna