SM i Gafsele!

I Gafsele startade jag och mamma i 6spanns-klassen och Filip i 3spann ungdom. Det slutade med ett brons till mig och en sjunde plasering för mamma, för Filip blev de en tredje plats.

När vi kom dit på fredagen var det -32 grader och strålande solsken..starten blev då framflyttad från 9 till 10 på grund av kylan. Första klassen som startade va YO – alltså Filips klass, då va allt i full rulle! Rasta hundar, fixa linor, sela på och hålla tiden, som vanligt!
Filip hade en riktig upplevelse i spåret på de 7 km som han körde! Han krockade både i ett träd och i en skoter och tappade spannet en gång, men han fixade allt och kom imål tillsammans med sitt spann! Riktigt duktigt gjort av en 9åring!

Mamma startade 4 minuter före mig så vi var tvungna att göra i ordning alla 12 hundarna samtidigt! Banan var 13,5 km på de välkända Gafselespåren! Dock så var det första gången jag tävlade i 6spann och det märktes att den var lite längre än den distansen jag är van att köra! Jag körde om mamma och tog alltså hela 4 minuter på henne, och jag blev omkörd av Marie Israelsson som startade 2 minuter efter mig. Det var kul och jag körde in på en fjärde plats med bara några sekunder upp till tredje plats som var Sofia Ericsson. Mellan henne och tvåan, Pia Ångström skiljde det bara en sekund, så jag hade en bra placering inför dag två då det bara var att jaga! Marie ledde överlägset med över två minuter!

Filip Ramström SM-2013

Filip dag ett drar igång med fullt ös!

Jag och mamma in mot mål dag 1!

Dag två, något mildare temperatur -22 grader och lite lätt snöfall, starten var även idag kl 10.00 och Filips klass startade först. Han körde bättre idag och det var inga krockar den här gången, han körde ganska jämt med de andra tävlande, trots att de körde med alaskan huskies och Filip körde med två sibbar och en blandras!

Jag körde upp mig till en tredje plats totalt efter två dagar, Sofia körde upp sig till en andra plats och Pia tappade lite, till en fjärde plats. Marie leder fortfarande överlägset! Jag plockade ur en hund och körde bara med en hund, Kesch orkade inte riktigt, vet inte varför men jag tog beslutet att det var bättre att köra fem hundar.

Dag tre, nu -12 grader och lite snöfall även idag, Jag höll min placering och slutade på den 3e plats!! Jag är riktigt stolt över hundarna och mig själv också! Det är första gången jag ställer upp i 6spann och dessutom min första seniorsäsong, och det går ju riktigt bra!! Filip slutade trea och gjorde en bra tävling! Mamma fick lite strul men hon körde bra hon med!

Jag vill också säga stort Grattis till Erica Gunnarsson som körde 6spann i A-klassen och hon vann! För henne var det samma som för mig, hennes första 6spanns-tävling! Jag säger bara, passa er, The Young generation is comming! ;)