Höstträning

Nu är höstträningen i full gång! Vi tränar tre dagar i veckan och har just börjat öka sträckan, nu kör vi en mil varje träningspass. Efter varje träningspass släpper vi lös hundarna till en sjö. De älskar att bada, dricka och svalka sig i vattnet efter träningen, sen springer de av sig i skogen lite, de är oftast ganska trötta så de springer inte fort. Valparna får springa lös de två sista kilometrarna och sedan vara med vid vattnet. 

Hundarna efter träning vid sjön.

I Holmsund är hundgården restaurerad, Dante har lagt stenplattor längs kanterna och täckbark i mitten, även dörren har fått sig en reparation. Förra veckan fick tre hundar inviga den, det var Taiga, Hasta och Gebrie. Vi har kört hundarna där för fullt. De har fått gå fler pass, både på en mil och fem km i olika hastigheter. 

Så här ser det ut efter att hundgården är lite tillfixad!

Gebrie har fått vila de här träningspassen eftersom vi kastrerade honom på tisdagen den 18/9. Vi tycker att det är bra att kastrera hanhundar som man inte har tänkt att avla på. För det första slipper de bråka om tikarna när de löper, dessutom blir de oftast mycke lugnare och får ett bättre temperament, och vi tycker att de oftast blir finare i kroppen också!

Här är Biekke’s Gebrie påväg hem i bussen från kastreringen, han var lite extra vimsig! Nu har han fått smärtstillande och antibiotika i snart tio dagar.

Ha de! //Dalia