Sommar

Vi har gjort en hel del i sommar, vi har bland annat varit i stugan utanför Dorotea. Vi har inte haft något internet och därför har jag inte heller skrivit något här!

Jag och Dante hade planerat att hälsa på några kennlar den här sommaren, bland annat Helene Moubis och Jenki Lindgren. Det vart mycke hundsnack, hundpussar och bilder. 

Hos Helene Moubis och alla mysiga vovvarna!

Dessutom var vi på både Mässan i Fäviken och Åsele marknad, vi träffade många draghunds-vänner, handlade mycke och hade jättetrevligt! I Åsele så var valpen Arras med, han vart trött efter en timme…efter det fick vi bära honom..Till Fäviken fick Taiga följa med, hon skötte sig väldigt bra och fick testa på massa saker bland annat agillity och en björnsimulator. Vi köpte lite små saker som, korv, tunnbröd, knivgrejor, en tröja av alpackaull och ett dragbälte av dragråttan. Pantsamling hann vi också med, 726 kr vart det! 

Urkult är en folkmusikfestival i Näsåker som jag har varit på många gånger, i år var vi där igen, jag pappa och Dante. Det var som alltid roligt och mycket bra musik! Vi såg bland annat Laleh. 

Eldnatten som inleder festivalen, mycket sång, dans, akrobatik och naturligtvis massa eld!


Laleh, Dante hade naturligtvis kameran med sig på dansgolvet och hann få lite bra bilder!

Vi (Jag, pappa o Dante) var och vandrade i fjällen från Klimpfjäll till Slipsikenstugan, en jättefin led med otroligt vackert landskap! Nästa dag gick vi bara från stugan utan större packning och njöt av det fina vädret och vyerna från kalfjället, vi hittade en utfodringsplats för fjällrävar när vi var påväg hemåt där det var fullt med lyor och färsk spillning. När vi sedan skulle gå å hämta mer vatten på kvällen såg vi en liten fjällräv på mycket nära håll, det var riktigt kul! På torsdagen dagen därpå gick vi ner till Klimpfjäll igen. Därifrån tog vi bussen till Saxnäs där jag och pappa övernattade (Dante åkte vidare till Umeå). Vi gick nästa dag från Saxnäs över till Borgafjäll. Det var ca 20 km, och riktigt fint! Vi hade fint väder hela vandringen och det var otroligt skojj! 

Utanför Slipsikens stuga, med underbart väder!

Två valpar har vi nu kvar o de växer o växer och har väldigt mycke energi!  Båda har blivit mörkare eftersom att de har fått täckhår och de är jättefina!

Biekke’s Arras med min lillebror Filip.

Nu har vi sålt sex hundar till Nicklas Blom i Åre, han verkar vara nöjd med hundarna och vi är glada över att vi har sålt dem till just honom. Men som ni vet så är det alltid jobbigt att sälja hundar, så det är lite sorgset, men det känns ändå bra eftersom att man vet att de hamnar i ett bra hem! De som är sålda är; Hera, Hilla, Gaske, Nalto, Halo och Natti.

Natti säger hejdå! Han ser väldigt lycklig ut över att få fara på ”utflykt” ;)


Fåren fick också följa med till stugan i Månsberg, de fick gå på stort bete och trivdes riktigt bra! Här är en väldigt stilig tacka som verkligen utstrålar intelligens! 

Blåbär, vi hittade ett jättebra blåbärsställe, så vi har plockat flera liter till både sylt, paj och annat gott, det var en härlig dag och vi var alldeles blå runt munnen och på händerna!

I Månsberg lagade jag och Dante väldigt mycke mat, det vart gott och så här kunde de se ut!

Hemmagjord potatisgratäng med hemmagjorda nötfärs biffar och hemodlad sallad! :)


Potatisgratängen klar!


Pannkakstårtan som blev väldigt lyckad, god var den då så in i bängen!

//Dalia