Vindelälvsdraget 2014

Vecka 11 körde jag Vindelälvsdraget för andra gången, laget jag körde med var samma som förra året: Team Siberian Husky. På grund av den mycket dåliga vintern så blev det bara två dagar istället för fyra…Dessutom så var vi lite för få deltagare i laget då vi fick två avhopp precis innan..

Elin på skidor  med en hund!

Elin på skidor med en hund!

Första dagen var det varmt och mycket snö blandat med is och vatten på älven, det gick ända upp till knäna på mig..Vattnet var kallt, riktigt kallt och jag blev blöt redan innan jag skulle starta..det slutade med att jag höll på att förfrysa fötterna efter jag kört klart min sträcka på 12 km, som jag körde på 6e bästa tid!! Som lag låg vi på 20e plats tror jag

Andra dagen var det några lag som valde att inte starta pågrund av isen. Det var ren blåis nästan överallt och rent farligt att köra..Jag körde startsträckan som slutade med blåa knän men allt gick ändå bra! Ingen hund skadad och jag klarade mig med lite blåmärken. Jag körde in efter den 18 km långa sträckan och växlade till Oskar på en 14e plats.

Team Siberian Husky

Team Siberian Husky 2014

Vi stannade i Sorsele och sov en natt extra, trevligt och skönt! Tack till Anna Kårwik för samåkningen och alla andra i laget!