Polarhundsmästare

Jag är otroligt nöjd med helgen, allt har gått så bra! Jag åkte till Polarhundsmästerskapen i Orsa i fredags. Jag åkte ensam, vilket jag aldrig har gjort förrut till en tävling, men det gick riktigt bra trots att jag nu är riktigt, riktigt trött nu. Jag hade 40 mil att köra från Strömsund till Orsa och jag hade åtta hundar med mig, mitt 6spann, en reserv och Sisley (en unghund).

På lördagen var den första av två tävlingsdagar. Jag var uppe på tävlingsplatsen tidigt inför veterinärbesiktningen. Min starttid var 11.38 och jag skulle starta ganska långt bak i startfältet. Det var tio startande i min klass, 6Sp C. Det var en mycket teknisk men väldigt rolig bana!! Jag körde om sex stycken spann och tog en ledning men 1 minut och 48 sekunder över tvåan, Meino.

Målgång dag 2

Målgång dag 2. Foto: Petter Hillborg

På kvällen var det bankett med grillbufé och trevlig sällskap och sedan rasta hundarna och i säng, jag kunde inte hålla ögonen öppna..

Dag två, som också var den sista och avgörande tävlingsdagen började på söndag. Hundarna mådde bra och verkade inte speciellt trötta MEN det var plusgrader och tunga spår. Trots detta så körde jag 30 sekunder snabbare än dag 1!!! Och jag utökade min vinst till ca 6 minuter!!! Preliminar-resultat PM 2014

Jag vill tacka arrangörerna och Malin Sundin för ett bra arrangemang och riktigt roliga spår!!!!

Speciellt Tack till alla som har hjälpt mig både i starten och runt om kring!!

Familjen Antoniunsson, Anna och Teddy Kårwik och alla andra!!

Bild från VM 2011!

Bild från VM 2011!

Om en vecka drar vi till WSA-VM i Schweiz!! Det kommer mer om det senare!