Svensk Mästare

Hejsan!

Svensk mästare låter inte så illa! Jag vann i klassen 4spann Junior C, det var verkligen en upplevelse! SM gick i Kiruna, det var en riktigt lång resa dit. Vi (jag, Dante och mamma) satte oss i bilen på torsdag morgon vid 5 tiden, vi åkte bil hela dagen och hann till både besiktningen och förarmötet, vi var framme ungefär 17.30 i Kiruna. (Vi bodde på Folkhögskolan, det var ett lugnt och härligt ställe.) Av ledarna för Team Sweden 2015 fick vi i landslaget var sin riktigt fin jacka! Det var ca 40 startande och i min klass, 4sp J C, var vi fyra stycken, Jag, Dante Dahlgren, Ida Andersson och Tina Oja. Jag körde med tre oerfarna unghundar, Harrok, Hasta, Baccus och en rutinerad tik, Aila.

På fredagen var det riktigt blåsigt, spåren drevade igen så hundarna trampade igenom, på vissa ställen var det halvmeter-höga drivor. Jag startade som trea i min klass första dagen, det blev två omkörningar, Ida och Tina. Jag låg etta efter första dagens mil, 3 min och 39 sek före min älskade pojkvän Dante Dahlgren som låg tvåa. Det var inga snabba tider eftersom att det hade drevat så mycket. Jag hade 29.45, Dante 33.24, Tina 33.53 och Ida 37.30. I seniorklassen skulle jag ha legat 5:a efter dagens etapp. På eftermiddagen for jag tillsammans med lanslaget till Ishotellet i Jukkasjärvi, det var ganska häftigt faktiskt, där va vi i ca 2 timmar, otroligt läckra isrum!

Senare på kvällen åt vi pizza tillsammans (riktigt gott!). På lördagen var det bättre väder, spåren var bättre men det var varmt, solen gassade och det var plusgrader. Det blev omkörningar även idag, jag körde om tre stycken ur seniorklassen, och behöll ledningen, till och med utökade den! Jag fick trassel en km från mål vid en omkörning, där jag förlorade minst 30 sek, kanske en minut. Men det gick bra och fick tiden 25.13. Med dagens tid skulle jag ha hamnat fyra i seniorklassen! Jag är mycket nöjd med hundarna som gick på som bara den även fast några nästan gick varm.

Efter tävlingen tog vi bilen till Oinakka slädsnickeriet, det var riktigt trevligt. Ganska läckert att se hur slädarna tillverkas! Det skulle vara otroligt kul att vara där på praktik någon gång, Dante (som slöjdar mycket hemma nere i källarn) blev ganska tagen! Efter det for vi snett över vägen och besökte Mats Rullander som bor mittemot. De köpte tre valpar av oss för tre år sedan som vi tänkte titta på, det är alltid lika kul att se valpar som man har sålt, i vuxen ålder! De har en stor turistkennel med ca 150 st siberian huskys (även några alaskan). Vi fikade våfflor och sen skulle vi tillbaka på Musher dinner i klubbstugan. Det var riktigt god mat, en matig gryta med ris, trevligt med mycke prat med människor som håller på med samma sak!

Söndagen var lite kallare och spåren var riktigt hårda och fina, solen sken och det var en perfekt dag för sista ettappen på SM. Hundarna gick superbra, jag hade, av 4-spannen i C-klass, den tredje snabbaste tiden idag!!! Jag körde på 24.15 och det är jag riktigt nöjd med. Det blev två omkörningar även idag, men inge trassel den här gången. Det var häftigt att så överst på pallen på ett SM! Jag tror att när unghundarna blir mer tävlingsvan och springer lika bra som hemma så får ni se upp i tävlingsspåren!! För min mamma Maja som startade i 8 sp C, gick det också bra, det blev brons, hon vann även 5000 kr på lottning av start numret! Dante behöll 2:a platsen och utökade till 4 minuter och 34 sekunder före Tina. Så vi kom hem med Guld, Silver och Brons! Jag måste även få tacka mina sponsorer ICA i Sävar och Axess hundfoder som gjort denna resa möjlig! Jag vill även tacka Team Sweden 2015 för ett trevligt SM!