Valparna har öppnat ögonen

Drygt två veckor har gått sedan valparna föddes och nu har de öppnat ögonen. Tiden går alltid fort när man har valpar, de växer mycket varje dag. Valparna har börjat röra sig framåt på stapliga ben nu och gnyr och ylar om vartannat. Personligheterna börjar visa sig mer och mer för varje dag. Denna valpkull ska ha namn som börjar på B, vi fortsätter klura lite på dem. 

Syskonen hittar trygghet hos varandra.

Nyfiken på omvärlden.

Övar på att yla.

Spännande att bli fotograferad.

Valplycka

Unna och Balto har fått sina valpar! Sex stycken blev det, en hane och fem tikar. Alla mår bra och ser friska och fina ut. Flera ser ut att ha fått drag i teckningen från deras fars sida, men det är alltid spännande att följa hur teckningen utvecklas när valparna växer eftersom den ofta ändras lite med tiden. Just nu äter och sover valparna mest, men om några veckor kommer de att vara i full gång med att upptäcka världen.

En första liten bild.

Unna och Balto på samma bild, väntandes på maten.

Vårturer i fjällen

Nu är det vårvinter och vad passar bättre än fjällturer?! Vi har varit på flera fjällturer, både i Jämtlandsfjällen och i Västerbottens fjäll. Både två- och fyrbenta trivs bra på fjället, speciellt där det är folktomt. Vissa dagar kan det vara varmt för hundarna på vårvintern när solen gassar, då får vi köra senare på kvällen. Men ofta går det bra att köra även på dagen och då får man njuta av sol, fjäll och snö. 

Solen i ansiktet och inget annat ljud än hundarnas flåsande och lätta steg i snön i Jämtlandsfjällen.

På fjället går det ofta att köra bredvid varandra. Det är bra träning för hundarna. Här är vi i Borgafjäll.

Fikapaus i Hotagen.

Grattis Jonas och hundarna

Grattis Jonas Möller och hundarna till Guld i PD-160km Pulka RNB! Unnas två valpar Ronja och Ripa var med och drog hem vinsten i långdistans-VM tillsammans med Jonas och två hundar till i pulkaklassen 160 km. Starkt jobbat! 

Målgång (Bild: Polardistans/Claes)

Bra kämpat! (Bild: Polardistans/Claes)

Nytt slädförråd och milt väder

Vi har byggt ett nytt slädförråd som står inne i hundgården för att slippa dra in och ut slädarna ur hundgården. Det blev rätt snyggt och kommer att få en praktisk funktion. 

Gedtie godkänner slädförrådet.

Vintervädret har varierat och blivit tidvis väldigt milt, vilket har inneburit en hel del is. Förhållandena har blivit lite bättre nu och i Månsberg gick det åtminstone att köra, om än på hårda spår. I Strömsund har vi varit tvungna att lasta hundarna för att kunna köra, backen upp (och framförallt ner) till gården har varit en isgata.

Mor Unna och dotter Agnes solar och undrar när nästa träningspass väntar. Det milda vädret begränsar hundkörningen litegrann..