Valparna efter Gedtie och Balto

Dessa fem valpar är efter två toppenföräldrar; Biekke’s Gedtie SE53455/2011 och Working husky Balto SE51922/2014. Båda har varit med på långsidans VM i Särna 300 km vintern 2017. Gedtie har gått många mil i led både i sprint och på medel- och långdistans, hon är hängiven och tar kommandon bra. Balto är en stolt och fin herre med bra kropp som har gått framförallt distans. 

Valparna har fått vara med på olika äventyr såsom att springa runt i skogen på Månsberget och ta sig över stock och sten. De har fått bekanta sig med vatten genom att gå i och hoppa över bäckar. Det är en framåt kull som vi tror kommer bli bra draghundar. 

Det är tur att husses knä finns att vila sig i när man är trött!

Ett härligt syskongäng!

Efter utflykter och upptäckande behövs vila!

Verkligen en blandning av mamma och pappa färgmässigt!

Mamma Gedtie

Pappa Balto

Säljes till aktiva hem och är leveransklara vecka 43. Det är tre tikar och två hanar. 

Xenko

Här är en av valparna efter Cira, Biekke’s Xenko. Han är lite försiktig men har nu fått vara ute och träna på att gå i vatten och miljöträna på andra ställen. Han har träffat kor och hästar, fått åka bil och vara inomhus. Valpen är lätt att lära, harmonisk och tillgiven. 

Han är till salu och letar ett aktivt hem från och med första veckan i oktober. 

Lära sig att gå i vatten och bli blöt om tassarna

Sitta på rumpan är inga problem

Träna på att komma

”Har du nån hundgodis?”

 

Föräldrarna till den här lilla krabaten är Working husky Cira SE54044/2014 och Biekke’s Gaske SE53457/2011. 

https://www.blocket.se/jamtland/Siberian_husky_valpar_81114569.htm?ca=3&w=1&last=1

Valparna

Här är lite bilder på valparna i höstsolen och på första snön. 

Valparna solar sig i höstsolen.

Valparna solar sig i höstsolen.

Semla (den andra ljusa tiken) som är Filips egna valp åkte buss med Filip och Emil när de kom hit till Umeå för att hälsa på. De lär sig mycket av att vara med på en sån resa. Hon var jätteduktig på bussen och här ville hon väldigt gärna leka med våran katt. Cato som katten heter blev lite rädd eftersom han aldrig har träffat en hund på det sättet. Trots det så lärde de sig att leka med varandra på deras villkor, vilket var roligt att se. 

12271016_1200856406641064_294781335_o

Biekke’s Sarka

Valparna är vana med att leka med Tiger som är en mycket äldre katt som dessutom har varit med och ”uppfostrat” flera kullar tidigare. De leker ganska vilt, men så länge alla inblandade tycker att det är kul så är det okej!

Sarka svalkar sig i den första snön.

Sarka svalkar sig i den första snön.

Det kommer troligtvis bli en första slädtur de närmaste dagarna i Strömsund!! Då kommer troligtvis någon eller alla valparna få följa med för att testa åka släde och springa med lite lösa. Vi upplever att de lär sig ganska mycket av det, hur man gör och så. De vill ofta springa i spannet för att vara med de vuxna hundarna!

De jobbar på sin solbränna!

De jobbar på sin solbränna!

Biekke's Sitka

Biekke’s Sitka

Två av valparna (Sitka och Sarka) är tillsalu, då vi inte kan behålla alla ur kullen. Det är två trevliga, sociala och framåt valpar som klarar det mesta, allt från att åka bil till att träffa nya människor och vara i nya miljöer. Intresserad? Hör av dig till 070-5562435 eller kontakt@biekkeshusky.com

http://www.blocket.se/jamtland/Siberian_husky_valp_63887877.htm?ca=3&w=1

Valparna växer

Valparna utvecklas finnt och äter som riktiga husky ska göra. Efter måltiderna är de lika bredda som de är långa. Här kommer bilderna från möterna i kohagen.